Гответе с децата

10 август 2018
Гответе с децата

 

Здравейте приятели,

Днес ще ви разкажем затова колко е важно да готвим и да се храним заедно с нашите деца и как можем да превърнем готвенето в забавна игра !

Всичко хубаво започва от кухнята !
Семействата, които готвят заедно и се хранят заедно, са сплотени, щастливи и най-вече  оползотворяват времето си пълноценно. Храненето със семейството помага на децата да живеят по–уравновесено и здравословно.
Вечерята може да се превърна е семейна традиция, в която децата участват активно!
Ястия, приготвени у дома, обикновено са доста по-здравословни и полезни за организма - особено детския. А всъщност много малко деца знаят как да си приготвят вечеря или бърза закуска.

Насърчаването на децата да ви помагат в готвенето може да започне да се случва още от  4-5-та им годинка, а на по-големите + 8-10 годишни вече може да им дадете основни правила за работа с домакинските уреди и безопасността в боравенето им с тях и кухнята.

 

 

 

 

 

 

Започнете да включвате децата още в планирането на менюто, пазаруването на хранителни стоки и ги присъдените в приготвянето на храната, като за начало им давате лесни задачи, например - да измият зеленчуците, да разбият яйцата за омлета, да натрошат сиренето за салатата, да украсят кекса като пресеят пудра захар и т.н.

Работата в екип ще направи децата ви  по-отговорни  и комуникативни !

 

Закуската е най-важното хранене за деня, тя ни дава енергия и сила.
Днес нашия Пуфи е приготвил няколко забавни закуски , които можете да изпробвате с вашите деца!

 

 

Закуска „Шоколадов Пуфи“:

Продукти:

2-3 филийки ръжен хляб
Течен шоколад
Банан
Боровинки

Супер вкусна шоколадова Пуфи закуска се приготвя изключително лесно. Малчуганите трябва сами да намажат своята филийка с шоколад (не забравяйте да похапнете една лъжичка шоколад от буркана ) След което трябва да нарежем банана на кръгчета, които ще използваме за ушички и носле!
Вкусните и много здравословни боровинки ще поставим върху кръгчетата от банан за да има мечето ни завършен вид!

 

Та- даaaa.. Шоколадовия Пуфи е много вкусен нали ?

 

 

 

Закуска „Палачинка –Пухкав приятел! „

Е, палачинките са малко по-сложни, но можете да включите децата в приготвянето на сместа и  украсяването й !

За очичките и нослето можете да използвате шоколадов сироп, а за муцунката топка сладолед или сметана !

Надяваме се да сте си похапнали вкусно тази сутрин  и очаквайте скоро следващата ни статия „Научи повече с Пуфи“!


Плюшените играчки сега са най-добрите приятели на децата. Социалната изолация, в която сме поставени всички в засегнатите страни в този труден момент, заради вируса COVID 19 обявен за Пандемия, се отразява по различен начин на живота на хората по света.

прочети още
Здравей Дядо Коледа
26 ноември 2019

Подари персонализирано видео от Дядо Коледа на детето си! Перфектният начина да убедите малчуганите, че белобрадия старец съществува и следи дали са послушни!

прочети още

Ако и вие ще ходите скоро на сватба и търсите оригинален и готин подарък, ние от Puffy Land ще ви дадем предложения.

прочети още

Искате да накарате някого да се почувства специален? Ще разкрием защо именно плюшената играчка е един от най-подходящите подаръци както за деца, така и за възрастни.

прочети още

Пухчовците, изработени от плюш и пълни с пух, безспорно са част от детството на почти всеки от нас, а и не само .

прочети още

Ето че и тази година празникът на любовта, грижата и споделеното щастие – Свети Валентин наближава.

прочети още

Искате Вашето дете да се забавлява, докато твори? Работилница за плюшени играчки Puffy Land е ...

прочети още

Здравейте,Приятели,знаете ли,че днес освен първия ден от есента е и Денят на дъвката.  На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ....

прочети още

В поредицата Научи повече с Пуфи сме Ви приготвили няколко идеи как да развием въображението на децата и защо е важно изкуството!

прочети още

Здравейте приятели! Очаквайте нашите полезни съвети и статии за децата всяка седмица в поредицата научи с Пуфи !

прочети още

Ние от Puffy Land, с гордост споделяме, че сме ексклузивни представители на една от най-големите фирми, производители на играчки и по-конкретно на специалния вид плюшени играчки - „ Направи си сам  плюшена играчка“. Изборът ни да се спрем точно на този доставчик беше именно факта, че притежават повече от 10 годишен опит като лидер в световната индустрия на играчки, както и качеството, и разнообразието на предлаганите от тях продукти, това за нас е една от най-важните точки в бизнеса, който представяме.

прочети още

В Puffy Land плюшените играчки оживяват, благодарение на изпълнената с много любов и вяра в чудеса церемония за късмет и пожелание на децата. То се предава от душата на детето до душата на играчката чрез ....

прочети още

Всеки подарък сам по себе си е щастие, но когато е персонализиран е много по-ценен и по-значим. Персонализирайте вашия подарък и направете повода незабравим! Запишете вашето гласово послание, чрез нашето специално устройство за записване на гласови съобщения. Чрез това устройство вашият подарък ще е още по-специален. Подходящ е за ...

прочети още

Имало едно време една приказно пухкава страна - царството на плюшените играчки, наречена Puffy land. Вместо сняг, там валял чуден пух, от който израствали пухкави животинки: мечета, зайчета, дракони, еднорози и много други. Всеки малчуган можел да се сдобие с плюшено приятелче, като му дари име, глас и красива дрешка, и всичко това...

прочети още

Защо да празнувате при нас?!? Ако търсите много по-вълнуващо, творческо и различно детско парти за Рожден ден, Имен ден или друг специален повод, то заповядайте в Puffy Land.

прочети още
Празнични игри с Пуфи
30 декември 2017

Здравейте, Приятели, нашия Пуфи Мечо днес на 30.12 ще ви посреща от 16,30-19,30ч и утре 31.01. от 12,00 до 14,00часа. в Sofia Ring Mall,ет.2, .

прочети още

Децата обичат плюшени играчки и много от тях дори заспиват с плюшения си любимец...

прочети още

Магазин-Работилница Puffy Land е създадена да внесе нещо повече в играта, емоциите, въображението и ежедневието на децата. За нас е изключително важно чувството на обич, разбиране и подкрепа в децата да расте.

прочети още