Първият учебен ден

13 септември 2018
Първият учебен ден

Сбогуваме се с последните летни дни и  казваме „Здравей, училище!“ съвсем скоро.

Първия учебен ден е изключително емоционален за децата. Това е денят, който са очаквали с нетърпениe.
За всяко дете този ден е много вълнуващо приключение. Там те ще срещнат нови приятели и започват да се учат на отговорности,някои нямат търпение да се запознаят с новия си клас, учители, но при други деца обаче този ден предизвиква емоции като страх и притеснение.

Как да разберем обаче дали детето ни е притеснено  преди първия учебен ден?

Част от симптомите, които се забелязват няколко седмици по рано са  свързани с тяхното психическо състояние.

Много често когато ги попитаме : „ Радваш ли се, че ще си първи клас? „ или „Скоро ще се запознаеш с новия си клас“ – децата мълчат или отговарят лаконично и се опитват да не засягат тази тема. Не задават въпроси свързани с училище, не искат да си купуват тетрадки, раница и др.

Други симптоми, които можем да забележим са:

-Започват да изпитват страх, когато трябва да останат сами за малко.

- Чести оплаквания от стомашни болки или главоболия.

- Трудно запива вечер (един от  най-често срещаните  симптоми при децата, които се притесняват или са под стрес).

-Много чести промени в поведението и настроението на детето .

 

 Как можем да помогнем в този момент?

 

Дни преди началото

Някои децата изпитват страх и притеснение от непознатите неща. Нормално, дори  с възрастните хора е така. За да успокоим нашите малчугани можем отидем в тяхната детска стая, където се чувстват на сигурно място, да седнем при  тях  и да им разкажем за нашия първи учебен ден. Хубаво е да споменем някоя забавна случка,да изброим имената на няколко от най-добрите ни приятели в училище. Така ще покажем, че това непознато за тях място е гостоприемно ,а най-важното е, че ние също сме минали по този път.
Споделянето е изключително важно особено в ситуации, когато нашето дете е под стрес.

Подготовката
Друг важен момент в първия ден в училище е да помогнем на детето да избере правилните тетрадки, моливи, раница,несесери и всички допълнителни аксесоари, които ще са му необходими.
Не забравяйте! Те са деца, затова колкото по-шарено толкова по-добре! А и сега е момента да отключите детското в себе си!

 

Първият учебен ден

 Много е важно за децата, които изпитват притеснение или страх от първия ден е да не ги оставяте сами. По пътя за училище им разкажете отново за  забавни ваши моменти от училище, за вашите любими учебни предмети и учители, а може дори за проекти в които сте участвали.
 Бъдете до тях през цялото време, дръжте ги за ръка до момента, в който не  се запознаят с новия си клас.  Тогава можете да се отдалечите,а те ще се справят сами!


П.С. Разбира се незабравяйте да направите  снимки  от първия учебен ден!


Плюшените играчки сега са най-добрите приятели на децата. Социалната изолация, в която сме поставени всички в засегнатите страни в този труден момент, заради вируса COVID 19 обявен за Пандемия, се отразява по различен начин на живота на хората по света.

прочети още
Здравей Дядо Коледа
26 ноември 2019

Подари персонализирано видео от Дядо Коледа на детето си! Перфектният начина да убедите малчуганите, че белобрадия старец съществува и следи дали са послушни!

прочети още

Ако и вие ще ходите скоро на сватба и търсите оригинален и готин подарък, ние от Puffy Land ще ви дадем предложения.

прочети още

Искате да накарате някого да се почувства специален? Ще разкрием защо именно плюшената играчка е един от най-подходящите подаръци както за деца, така и за възрастни.

прочети още

Пухчовците, изработени от плюш и пълни с пух, безспорно са част от детството на почти всеки от нас, а и не само .

прочети още

Ето че и тази година празникът на любовта, грижата и споделеното щастие – Свети Валентин наближава.

прочети още

Искате Вашето дете да се забавлява, докато твори? Работилница за плюшени играчки Puffy Land е ...

прочети още

Здравейте,Приятели,знаете ли,че днес освен първия ден от есента е и Денят на дъвката.  На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ....

прочети още

В поредицата Научи повече с Пуфи сме Ви приготвили няколко идеи как да развием въображението на децата и защо е важно изкуството!

прочети още
Гответе с децата
10 август 2018

Здравейте приятели, Днес ще ви разкажем затова колко е важно да готвим и да се храним заедно с нашите деца и как...

прочети още

Здравейте приятели! Очаквайте нашите полезни съвети и статии за децата всяка седмица в поредицата научи с Пуфи !

прочети още

Ние от Puffy Land, с гордост споделяме, че сме ексклузивни представители на една от най-големите фирми, производители на играчки и по-конкретно на специалния вид плюшени играчки - „ Направи си сам  плюшена играчка“. Изборът ни да се спрем точно на този доставчик беше именно факта, че притежават повече от 10 годишен опит като лидер в световната индустрия на играчки, както и качеството, и разнообразието на предлаганите от тях продукти, това за нас е една от най-важните точки в бизнеса, който представяме.

прочети още

В Puffy Land плюшените играчки оживяват, благодарение на изпълнената с много любов и вяра в чудеса церемония за късмет и пожелание на децата. То се предава от душата на детето до душата на играчката чрез ....

прочети още

Всеки подарък сам по себе си е щастие, но когато е персонализиран е много по-ценен и по-значим. Персонализирайте вашия подарък и направете повода незабравим! Запишете вашето гласово послание, чрез нашето специално устройство за записване на гласови съобщения. Чрез това устройство вашият подарък ще е още по-специален. Подходящ е за ...

прочети още

Имало едно време една приказно пухкава страна - царството на плюшените играчки, наречена Puffy land. Вместо сняг, там валял чуден пух, от който израствали пухкави животинки: мечета, зайчета, дракони, еднорози и много други. Всеки малчуган можел да се сдобие с плюшено приятелче, като му дари име, глас и красива дрешка, и всичко това...

прочети още

Защо да празнувате при нас?!? Ако търсите много по-вълнуващо, творческо и различно детско парти за Рожден ден, Имен ден или друг специален повод, то заповядайте в Puffy Land.

прочети още
Празнични игри с Пуфи
30 декември 2017

Здравейте, Приятели, нашия Пуфи Мечо днес на 30.12 ще ви посреща от 16,30-19,30ч и утре 31.01. от 12,00 до 14,00часа. в Sofia Ring Mall,ет.2, .

прочети още

Децата обичат плюшени играчки и много от тях дори заспиват с плюшения си любимец...

прочети още

Магазин-Работилница Puffy Land е създадена да внесе нещо повече в играта, емоциите, въображението и ежедневието на децата. За нас е изключително важно чувството на обич, разбиране и подкрепа в децата да расте.

прочети още