Детето творец - как да развием въображението му у дома!

18 август 2018
Детето творец - как да развием въображението му у дома!

Всички си спомняме онзи момент от нашето детство, в който просто взимаме един молив и започваме да драскаме по белия лист.

А знаете ли, че всяка детска рисунка носи послание?

 

Децата обичат да творят!


В своите творби те изразяват емоциите си, чувства и най-вече това което ги заобикаля. Много често детските рисунки представляват: „Нашата къща, мама, тати и аз“.

Всъщност е много важно да стимулираме това при децата. Творчеството допринася изключително много за развитието им било то интелектуално или психически.


Благодарение на него детето развива своя моторно двигателен апарат. Научава се да реже с ножица, да рисува с молив, да спазва очертанията на различни картинки. С течение на времето това развива много сръчността в децата.
Изкуството учи малките децата да изразяват своето въображение чрез цветовете, учи ги на креативност, концентрация и да споделят своят вътрешен свят!

 

 

 

 Ето няколко идеи, с които можете да започнете у дома!

1. Рисунка на тема по избор

например “Семейство и приятели“, „Какво правихме през лятото“, „Един ден в детската градина“.- Хубавото е, че темите са всеобхватни и няма опасност да се изчерпите от идеи бързо!


2. Картичка за любим човек

 Всъщност ще се изненадате как тази задача ще бъде „мисията“ за вашите деца. Самият факт, че е за любим човек, в повечето случаи децата го обвързват с „мама и татко“, ще подтикне децата към отдаденост, старание, креативност.

Очаквайте върху вашата картичка: сърчица, звездички, брукатени елементи, а може и дори мирис на парфюм…. Креативно нали?
Защото ви обичат!

 

3. Хартиен куклен театър

Намерете в интернет любимите анимационни герои на вашето дете, които да са черно-бели, принтирайте ги и voila! Децата трябва да ги оцветят и изрежат, а след това им дайте дървени пръчици (Пуфи ви подшушва, че след като сте похапнали сладоледа може да използвате дървените пръчици) – трябва да залепят готовите герои и вече са готови за „домашен куклен театър“, в който със сигурност ще ви включат!

 

 


Плюшените играчки сега са най-добрите приятели на децата. Социалната изолация, в която сме поставени всички в засегнатите страни в този труден момент, заради вируса COVID 19 обявен за Пандемия, се отразява по различен начин на живота на хората по света.

прочети още
Здравей Дядо Коледа
26 ноември 2019

Подари персонализирано видео от Дядо Коледа на детето си! Перфектният начина да убедите малчуганите, че белобрадия старец съществува и следи дали са послушни!

прочети още

Ако и вие ще ходите скоро на сватба и търсите оригинален и готин подарък, ние от Puffy Land ще ви дадем предложения.

прочети още

Искате да накарате някого да се почувства специален? Ще разкрием защо именно плюшената играчка е един от най-подходящите подаръци както за деца, така и за възрастни.

прочети още

Пухчовците, изработени от плюш и пълни с пух, безспорно са част от детството на почти всеки от нас, а и не само .

прочети още

Ето че и тази година празникът на любовта, грижата и споделеното щастие – Свети Валентин наближава.

прочети още

Искате Вашето дете да се забавлява, докато твори? Работилница за плюшени играчки Puffy Land е ...

прочети още

Здравейте,Приятели,знаете ли,че днес освен първия ден от есента е и Денят на дъвката.  На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ....

прочети още
Гответе с децата
10 август 2018

Здравейте приятели, Днес ще ви разкажем затова колко е важно да готвим и да се храним заедно с нашите деца и как...

прочети още

Здравейте приятели! Очаквайте нашите полезни съвети и статии за децата всяка седмица в поредицата научи с Пуфи !

прочети още

Ние от Puffy Land, с гордост споделяме, че сме ексклузивни представители на една от най-големите фирми, производители на играчки и по-конкретно на специалния вид плюшени играчки - „ Направи си сам  плюшена играчка“. Изборът ни да се спрем точно на този доставчик беше именно факта, че притежават повече от 10 годишен опит като лидер в световната индустрия на играчки, както и качеството, и разнообразието на предлаганите от тях продукти, това за нас е една от най-важните точки в бизнеса, който представяме.

прочети още

В Puffy Land плюшените играчки оживяват, благодарение на изпълнената с много любов и вяра в чудеса церемония за късмет и пожелание на децата. То се предава от душата на детето до душата на играчката чрез ....

прочети още

Всеки подарък сам по себе си е щастие, но когато е персонализиран е много по-ценен и по-значим. Персонализирайте вашия подарък и направете повода незабравим! Запишете вашето гласово послание, чрез нашето специално устройство за записване на гласови съобщения. Чрез това устройство вашият подарък ще е още по-специален. Подходящ е за ...

прочети още

Имало едно време една приказно пухкава страна - царството на плюшените играчки, наречена Puffy land. Вместо сняг, там валял чуден пух, от който израствали пухкави животинки: мечета, зайчета, дракони, еднорози и много други. Всеки малчуган можел да се сдобие с плюшено приятелче, като му дари име, глас и красива дрешка, и всичко това...

прочети още

Защо да празнувате при нас?!? Ако търсите много по-вълнуващо, творческо и различно детско парти за Рожден ден, Имен ден или друг специален повод, то заповядайте в Puffy Land.

прочети още
Празнични игри с Пуфи
30 декември 2017

Здравейте, Приятели, нашия Пуфи Мечо днес на 30.12 ще ви посреща от 16,30-19,30ч и утре 31.01. от 12,00 до 14,00часа. в Sofia Ring Mall,ет.2, .

прочети още

Децата обичат плюшени играчки и много от тях дори заспиват с плюшения си любимец...

прочети още

Магазин-Работилница Puffy Land е създадена да внесе нещо повече в играта, емоциите, въображението и ежедневието на децата. За нас е изключително важно чувството на обич, разбиране и подкрепа в децата да расте.

прочети още