Играчки за Великден
Играчки за Великден

Пухкави зайчета за всеки вкус, направи си Великденски заек!

Неминуемо този празник освен с вкусните, шарени яйца, се вързва и с Великденския заек. Историята му тръгва от Германия, където хората чествали плодородието всяка пролет. Те почитали богинята Еостра, чийто символ бил красива птица. От много стара легенда обаче се знаело, че птицата се била превърнала във Великденски заек. Както обаче се случва с приказките, заекът останал с душата на птица и заради това и продължил да прави яйца.

Легендата за Великденския заек гласи, че той минава през всички къщи, минути преди Великден, и скрива шарени яйца. Децата предварително са подготвили гнезда, където да може да остави украсените яйца.

Къде живее Великденския заек?

Според недоказани източници, той има скрита дупка някъде в земята и се крие там цяла година, докато не стане време за Великден. Според друга легенда, той живее удобно на Великденския остров, защитен и необезпокояван от никого. Където и да живее, обаче той е заобиколен от цяло царство с шарени яйца и шоколадови лакомства, които са неговото богатство.

Нашите плюшени зайчета са в различни размери и са направени от мек плюш и памук. Поръчвайки плюшена играчка от Puffyland.BG, вие ще си направите сами пухкав приятел.

подреди по