Как да си направим дъвка у дома!?

23 септември 2018
Как да си направим дъвка у дома!?

Здравейте,Приятели,знаете ли,че днес освен първия ден от есента е и Денят на дъвката.

 На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от еластична материя, която не се яде и съдържа ароматни и вкусови добавки. Изобретението се смята за първата съвременна дъвка в света.

 

А имали дете, което не обича дъвка?!

Може би не сте обръщали внимание на съдържанието на дъвките, които дъвче вашето дете, но бихме ви посъветвали да го направите при първа възможност. Ще установите, че дори, тези, които са предназначени за деца, съдържат сериозни количества изкуствени подсладители, аромати, консерванти с различна степен на безопасност за здравето, както и най-вредното - гумиращи вещества. На някои опаковки може да забележите, че  дори изрично е упоменато, че този продукт може да има вредни последствия върху психическото състояние на децата.

Това обаче, съвсем не означава, че трябва да отнемате удоволствието на вашето дете да дъвче дъвка, за да го предпазите от някои отрицателни последствия на дъвките от „магазина.

 Вместо това може заедно да се опитате да направите полезна дъвка в домашни условия от любимите горски плодове на всички деца и мечета, както и на нашето мече Пуфи! ;)

 

За целта ще ви бъдат необходими следните продукти:

Около 3 килограма най-различни горски плодове (ягоди, касис, малини, къпини, боровинки и други)

1/2 литър вода и захар на вкус (може да използвате тръстикова нерафинирана захар).

Начин на приготвяне:

Нарежете плодовете, като отстраните големите семки и меките участъци. Изплакнете ги и ги сложете ги в емайлиран съд, след което ги залейте с водата. Сварете ги за кратко и ги прецедете старателно през гевгир. Готовият сок може да излеете и запечатате в бурканчета, докато е горещ.

От останалата плодова маса премахнете люспите и добавете захар на вкус. Получената гъста каша разстелете на тънък слой върху намазнена повърхност и оставете да изсъхне за един ден.

 После с помощта на нож изрежете краищата й (ако е необходимо) и обърнете да изсъхне от другата страна. Отстранете твърдата коричка и сухата пулпа. Няколко дни по-късно домашната дъвка, пълна с витамини, е готова за дъвчене! Нарежете на правоъгълници и ако желаете завийте парченцата в хартия за печене, така ще може да консумирате, когато пожелаете без да изсъхва.

Насладете се и вие и вашето дете на вкусна и здравословна дъвка и се забавлявайте, правейки опити за рекордно голям балон от дъвка ;)

 

Ето и няколко интересни факти за дъвката:

- Балонът рекордьор, получен от дъвка, е с диаметър 58,4 сантиметра.

- В света годишно се дъвчат около 100 000 тона дъвка.

- Майкъл Джордан почти винаги дъвчел дъвка,  по време на баскетболен мач, защото споделял, че това му помага на концентрацията.

 

Ваш Пуфи!


Ако и вие ще ходите скоро на сватба и търсите оригинален и готин подарък, ние от Puffy Land ще ви дадем предложения.

прочети още

Искате да накарате някого да се почувства специален? Ще разкрием защо именно плюшената играчка е един от най-подходящите подаръци както за деца, така и за възрастни.

прочети още

Пухчовците, изработени от плюш и пълни с пух, безспорно са част от детството на почти всеки от нас, а и не само .

прочети още

Ето че и тази година празникът на любовта, грижата и споделеното щастие – Свети Валентин наближава.

прочети още

Искате Вашето дете да се забавлява, докато твори? Работилница за плюшени играчки Puffy Land е ...

прочети още

В поредицата Научи повече с Пуфи сме Ви приготвили няколко идеи как да развием въображението на децата и защо е важно изкуството!

прочети още
Гответе с децата
10 август 2018

Здравейте приятели, Днес ще ви разкажем затова колко е важно да готвим и да се храним заедно с нашите деца и как...

прочети още

Здравейте приятели! Очаквайте нашите полезни съвети и статии за децата всяка седмица в поредицата научи с Пуфи !

прочети още

Ние от Puffy Land, с гордост споделяме, че сме ексклузивни представители на една от най-големите фирми, производители на играчки и по-конкретно на специалния вид плюшени играчки - „ Направи си сам  плюшена играчка“. Изборът ни да се спрем точно на този доставчик беше именно факта, че притежават повече от 10 годишен опит като лидер в световната индустрия на играчки, както и качеството, и разнообразието на предлаганите от тях продукти, това за нас е една от най-важните точки в бизнеса, който представяме.

прочети още

В Puffy Land плюшените играчки оживяват, благодарение на изпълнената с много любов и вяра в чудеса церемония за късмет и пожелание на децата. То се предава от душата на детето до душата на играчката чрез ....

прочети още

Всеки подарък сам по себе си е щастие, но когато е персонализиран е много по-ценен и по-значим. Персонализирайте вашия подарък и направете повода незабравим! Запишете вашето гласово послание, чрез нашето специално устройство за записване на гласови съобщения. Чрез това устройство вашият подарък ще е още по-специален. Подходящ е за ...

прочети още

Имало едно време една приказно пухкава страна - царството на плюшените играчки, наречена Puffy land. Вместо сняг, там валял чуден пух, от който израствали пухкави животинки: мечета, зайчета, дракони, еднорози и много други. Всеки малчуган можел да се сдобие с плюшено приятелче, като му дари име, глас и красива дрешка, и всичко това...

прочети още

Защо да празнувате при нас?!? Ако търсите много по-вълнуващо, творческо и различно детско парти за Рожден ден, Имен ден или друг специален повод, то заповядайте в Puffy Land.

прочети още
Празнични игри с Пуфи
30 декември 2017

Здравейте, Приятели, нашия Пуфи Мечо днес на 30.12 ще ви посреща от 16,30-19,30ч и утре 31.01. от 12,00 до 14,00часа. в Sofia Ring Mall,ет.2, .

прочети още

Децата обичат плюшени играчки и много от тях дори заспиват с плюшения си любимец...

прочети още

Магазин-Работилница Puffy Land е създадена да внесе нещо повече в играта, емоциите, въображението и ежедневието на децата. За нас е изключително важно чувството на обич, разбиране и подкрепа в децата да расте.

прочети още