Колко важни са плюшените играчки за децата?!

23 декември 2017
Колко важни са плюшените играчки за децата?!

Децата обичат плюшени играчки и много от тях дори заспиват с плюшения си любимец.

 

Любимата играчка дава сигурност на малкия човек. Тя е негов приятел. Детето разговаря с нея, споделя мисли, води я на разходка, спи с нея. Тя е неговия пръв другар в живота.

 

Внимателно трябва да подбираме обаче плюшените играчки за своето дете.

Те не трябва да бъдат прекалено големи, за да може мъникът самостоятелно да ги носи, гушка и мести. Децата често използват плюшените играчки за куклен театър. В ръцете на детето плюшените играчки оживяват – те си ходят на гости, говорят помежду си. Детето общува с играчките като променя гласа си и ги превръща в актьори. То само измисля сюжета на собствената си игра. В този своеобразен театър, детето е режисьор и водещ и затова играчките трябва да са подходящ размер и лесни за почистване.

 

Плюшените играчки са от най-честите любими играчки на всяко дете.

Всеки от нас в детството си е имал любимо мече или катеричка, или зайче и го помним, защото той е бил първият приятел в нашия живот. Любимата играчка може е опора и сигурност за развиващия се вътрешен свят на малкото дете, част от неговия неговия душевен живот. Тя е навсякъде с него, дори в леглото. Когато детето е болно любимата играчка облекчава страданията му от болестта, помага му да се адаптира и в детската градина, което е нов етап от живота му, свързан с раздялата с най-близките.

Ролята на подобен любимец е изключително съществена при деца, които са по-чувствителни по натура и по-трудно се приспособяват към нова обстановка. Такива деца постоянно притискат към себе си любимото мече или зайче и физическата близост с тях има дава усещане за защитеност и безопасност.

Любимата играчка дава увереност на детето.

Играчките са актьори в тази игра, които се управляват от режисьора – детето!


Плюшените играчки сега са най-добрите приятели на децата. Социалната изолация, в която сме поставени всички в засегнатите страни в този труден момент, заради вируса COVID 19 обявен за Пандемия, се отразява по различен начин на живота на хората по света.

прочети още
Здравей Дядо Коледа
26 ноември 2019

Подари персонализирано видео от Дядо Коледа на детето си! Перфектният начина да убедите малчуганите, че белобрадия старец съществува и следи дали са послушни!

прочети още

Ако и вие ще ходите скоро на сватба и търсите оригинален и готин подарък, ние от Puffy Land ще ви дадем предложения.

прочети още

Искате да накарате някого да се почувства специален? Ще разкрием защо именно плюшената играчка е един от най-подходящите подаръци както за деца, така и за възрастни.

прочети още

Пухчовците, изработени от плюш и пълни с пух, безспорно са част от детството на почти всеки от нас, а и не само .

прочети още

Ето че и тази година празникът на любовта, грижата и споделеното щастие – Свети Валентин наближава.

прочети още

Искате Вашето дете да се забавлява, докато твори? Работилница за плюшени играчки Puffy Land е ...

прочети още

Здравейте,Приятели,знаете ли,че днес освен първия ден от есента е и Денят на дъвката.  На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ....

прочети още

В поредицата Научи повече с Пуфи сме Ви приготвили няколко идеи как да развием въображението на децата и защо е важно изкуството!

прочети още
Гответе с децата
10 август 2018

Здравейте приятели, Днес ще ви разкажем затова колко е важно да готвим и да се храним заедно с нашите деца и как...

прочети още

Здравейте приятели! Очаквайте нашите полезни съвети и статии за децата всяка седмица в поредицата научи с Пуфи !

прочети още

Ние от Puffy Land, с гордост споделяме, че сме ексклузивни представители на една от най-големите фирми, производители на играчки и по-конкретно на специалния вид плюшени играчки - „ Направи си сам  плюшена играчка“. Изборът ни да се спрем точно на този доставчик беше именно факта, че притежават повече от 10 годишен опит като лидер в световната индустрия на играчки, както и качеството, и разнообразието на предлаганите от тях продукти, това за нас е една от най-важните точки в бизнеса, който представяме.

прочети още

В Puffy Land плюшените играчки оживяват, благодарение на изпълнената с много любов и вяра в чудеса церемония за късмет и пожелание на децата. То се предава от душата на детето до душата на играчката чрез ....

прочети още

Всеки подарък сам по себе си е щастие, но когато е персонализиран е много по-ценен и по-значим. Персонализирайте вашия подарък и направете повода незабравим! Запишете вашето гласово послание, чрез нашето специално устройство за записване на гласови съобщения. Чрез това устройство вашият подарък ще е още по-специален. Подходящ е за ...

прочети още

Имало едно време една приказно пухкава страна - царството на плюшените играчки, наречена Puffy land. Вместо сняг, там валял чуден пух, от който израствали пухкави животинки: мечета, зайчета, дракони, еднорози и много други. Всеки малчуган можел да се сдобие с плюшено приятелче, като му дари име, глас и красива дрешка, и всичко това...

прочети още

Защо да празнувате при нас?!? Ако търсите много по-вълнуващо, творческо и различно детско парти за Рожден ден, Имен ден или друг специален повод, то заповядайте в Puffy Land.

прочети още
Празнични игри с Пуфи
30 декември 2017

Здравейте, Приятели, нашия Пуфи Мечо днес на 30.12 ще ви посреща от 16,30-19,30ч и утре 31.01. от 12,00 до 14,00часа. в Sofia Ring Mall,ет.2, .

прочети още

Магазин-Работилница Puffy Land е създадена да внесе нещо повече в играта, емоциите, въображението и ежедневието на децата. За нас е изключително важно чувството на обич, разбиране и подкрепа в децата да расте.

прочети още