Колко важни са плюшените играчки за децата?!

23 декември 2017
Колко важни са плюшените играчки за децата?!

Децата обичат плюшени играчки и много от тях дори заспиват с плюшения си любимец.

 

Любимата играчка дава сигурност на малкия човек. Тя е негов приятел. Детето разговаря с нея, споделя мисли, води я на разходка, спи с нея. Тя е неговия пръв другар в живота.

 

Внимателно трябва да подбираме обаче плюшените играчки за своето дете.

Те не трябва да бъдат прекалено големи, за да може мъникът самостоятелно да ги носи, гушка и мести. Децата често използват плюшените играчки за куклен театър. В ръцете на детето плюшените играчки оживяват – те си ходят на гости, говорят помежду си. Детето общува с играчките като променя гласа си и ги превръща в актьори. То само измисля сюжета на собствената си игра. В този своеобразен театър, детето е режисьор и водещ и затова играчките трябва да са подходящ размер и лесни за почистване.

 

Плюшените играчки са от най-честите любими играчки на всяко дете.

Всеки от нас в детството си е имал любимо мече или катеричка, или зайче и го помним, защото той е бил първият приятел в нашия живот. Любимата играчка може е опора и сигурност за развиващия се вътрешен свят на малкото дете, част от неговия неговия душевен живот. Тя е навсякъде с него, дори в леглото. Когато детето е болно любимата играчка облекчава страданията му от болестта, помага му да се адаптира и в детската градина, което е нов етап от живота му, свързан с раздялата с най-близките.

Ролята на подобен любимец е изключително съществена при деца, които са по-чувствителни по натура и по-трудно се приспособяват към нова обстановка. Такива деца постоянно притискат към себе си любимото мече или зайче и физическата близост с тях има дава усещане за защитеност и безопасност.

Любимата играчка дава увереност на детето.

Играчките са актьори в тази игра, които се управляват от режисьора – детето!


Ако и вие ще ходите скоро на сватба и търсите оригинален и готин подарък, ние от Puffy Land ще ви дадем предложения.

прочети още

Искате да накарате някого да се почувства специален? Ще разкрием защо именно плюшената играчка е един от най-подходящите подаръци както за деца, така и за възрастни.

прочети още

Пухчовците, изработени от плюш и пълни с пух, безспорно са част от детството на почти всеки от нас, а и не само .

прочети още

Ето че и тази година празникът на любовта, грижата и споделеното щастие – Свети Валентин наближава.

прочети още

Искате Вашето дете да се забавлява, докато твори? Работилница за плюшени играчки Puffy Land е ...

прочети още

Здравейте,Приятели,знаете ли,че днес освен първия ден от есента е и Денят на дъвката.  На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ....

прочети още

В поредицата Научи повече с Пуфи сме Ви приготвили няколко идеи как да развием въображението на децата и защо е важно изкуството!

прочети още
Гответе с децата
10 август 2018

Здравейте приятели, Днес ще ви разкажем затова колко е важно да готвим и да се храним заедно с нашите деца и как...

прочети още

Здравейте приятели! Очаквайте нашите полезни съвети и статии за децата всяка седмица в поредицата научи с Пуфи !

прочети още

Ние от Puffy Land, с гордост споделяме, че сме ексклузивни представители на една от най-големите фирми, производители на играчки и по-конкретно на специалния вид плюшени играчки - „ Направи си сам  плюшена играчка“. Изборът ни да се спрем точно на този доставчик беше именно факта, че притежават повече от 10 годишен опит като лидер в световната индустрия на играчки, както и качеството, и разнообразието на предлаганите от тях продукти, това за нас е една от най-важните точки в бизнеса, който представяме.

прочети още

В Puffy Land плюшените играчки оживяват, благодарение на изпълнената с много любов и вяра в чудеса церемония за късмет и пожелание на децата. То се предава от душата на детето до душата на играчката чрез ....

прочети още

Всеки подарък сам по себе си е щастие, но когато е персонализиран е много по-ценен и по-значим. Персонализирайте вашия подарък и направете повода незабравим! Запишете вашето гласово послание, чрез нашето специално устройство за записване на гласови съобщения. Чрез това устройство вашият подарък ще е още по-специален. Подходящ е за ...

прочети още

Имало едно време една приказно пухкава страна - царството на плюшените играчки, наречена Puffy land. Вместо сняг, там валял чуден пух, от който израствали пухкави животинки: мечета, зайчета, дракони, еднорози и много други. Всеки малчуган можел да се сдобие с плюшено приятелче, като му дари име, глас и красива дрешка, и всичко това...

прочети още

Защо да празнувате при нас?!? Ако търсите много по-вълнуващо, творческо и различно детско парти за Рожден ден, Имен ден или друг специален повод, то заповядайте в Puffy Land.

прочети още
Празнични игри с Пуфи
30 декември 2017

Здравейте, Приятели, нашия Пуфи Мечо днес на 30.12 ще ви посреща от 16,30-19,30ч и утре 31.01. от 12,00 до 14,00часа. в Sofia Ring Mall,ет.2, .

прочети още

Магазин-Работилница Puffy Land е създадена да внесе нещо повече в играта, емоциите, въображението и ежедневието на децата. За нас е изключително важно чувството на обич, разбиране и подкрепа в децата да расте.

прочети още