Нова игра помага на децата по време на пандемията от вируса COVID 19

12 април 2020
Нова игра помага на децата по време на пандемията от вируса COVID 19

Плюшените играчки сега са най-добрите приятели на децата.

 

Социалната изолация, в която сме поставени всички в засегнатите страни в този труден момент, заради вируса COVID 19 обявен за Пандемия, се отразява по различен начин на живота на хората по света.

Тази история обаче е за най-малките ни приятели, тези които обичат да играят, да се смеят, да ни радват, тези които сега скучаят и надали разбират какво се случва около тях, те скучаят защото не могат да играят на площадката и със своите приятелчета.

В Рейкявик, Исландия започна нова игра, чиято цел е да позабавлява децата, когато родителите ги извеждат за кратка разходка навън.  Идеята на играта е всеки, който има плюшени играчки у дома, всеки ден да поставя поне по една плюшена играчка на прозореца на своя дом и когато децата излязат да се разходят, да им се радват и да ги броят. Благодарение на социалните мрежи играта много бързо се разпространява по цял свят, като най-популярна в момента е в САЩ, Великобритания, Австралия, Нидерландия, Белгия и др.

Играта била вдъхновена от детска книга „На лов за Плюшени мечета“ на Майкъл Роузен от 1989г.

Някои от участниците в играта поставят повече от една играчка и всеки ден ги сменят, разменят, увеличават или намаляват. Част от тях са много изобретателни и поставят на играчките маски или пък ги подреждат на разстояние, за да дадат пример на малки и големи, че трябва да се спазва социално дистанциране. Вече са направени и карти, къде може да видите плюшени играчки, за да бъде по образователно и забавно търсенето по време на разходка.

 Тази игра помага много на родителите, защото всеки родител знае колко е трудно да се обясни на едно дете, защо не може да излезе да си играе, когато времето навън е слъчево и приятно, когато не ходи на училище и че трябва да стои на разстояние от другите деца.


Здравей Дядо Коледа
26 ноември 2019

Подари персонализирано видео от Дядо Коледа на детето си! Перфектният начина да убедите малчуганите, че белобрадия старец съществува и следи дали са послушни!

прочети още

Ако и вие ще ходите скоро на сватба и търсите оригинален и готин подарък, ние от Puffy Land ще ви дадем предложения.

прочети още

Искате да накарате някого да се почувства специален? Ще разкрием защо именно плюшената играчка е един от най-подходящите подаръци както за деца, така и за възрастни.

прочети още

Пухчовците, изработени от плюш и пълни с пух, безспорно са част от детството на почти всеки от нас, а и не само .

прочети още

Ето че и тази година празникът на любовта, грижата и споделеното щастие – Свети Валентин наближава.

прочети още

Искате Вашето дете да се забавлява, докато твори? Работилница за плюшени играчки Puffy Land е ...

прочети още

Здравейте,Приятели,знаете ли,че днес освен първия ден от есента е и Денят на дъвката.  На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ....

прочети още

В поредицата Научи повече с Пуфи сме Ви приготвили няколко идеи как да развием въображението на децата и защо е важно изкуството!

прочети още
Гответе с децата
10 август 2018

Здравейте приятели, Днес ще ви разкажем затова колко е важно да готвим и да се храним заедно с нашите деца и как...

прочети още

Здравейте приятели! Очаквайте нашите полезни съвети и статии за децата всяка седмица в поредицата научи с Пуфи !

прочети още

Ние от Puffy Land, с гордост споделяме, че сме ексклузивни представители на една от най-големите фирми, производители на играчки и по-конкретно на специалния вид плюшени играчки - „ Направи си сам  плюшена играчка“. Изборът ни да се спрем точно на този доставчик беше именно факта, че притежават повече от 10 годишен опит като лидер в световната индустрия на играчки, както и качеството, и разнообразието на предлаганите от тях продукти, това за нас е една от най-важните точки в бизнеса, който представяме.

прочети още

В Puffy Land плюшените играчки оживяват, благодарение на изпълнената с много любов и вяра в чудеса церемония за късмет и пожелание на децата. То се предава от душата на детето до душата на играчката чрез ....

прочети още

Всеки подарък сам по себе си е щастие, но когато е персонализиран е много по-ценен и по-значим. Персонализирайте вашия подарък и направете повода незабравим! Запишете вашето гласово послание, чрез нашето специално устройство за записване на гласови съобщения. Чрез това устройство вашият подарък ще е още по-специален. Подходящ е за ...

прочети още

Имало едно време една приказно пухкава страна - царството на плюшените играчки, наречена Puffy land. Вместо сняг, там валял чуден пух, от който израствали пухкави животинки: мечета, зайчета, дракони, еднорози и много други. Всеки малчуган можел да се сдобие с плюшено приятелче, като му дари име, глас и красива дрешка, и всичко това...

прочети още

Защо да празнувате при нас?!? Ако търсите много по-вълнуващо, творческо и различно детско парти за Рожден ден, Имен ден или друг специален повод, то заповядайте в Puffy Land.

прочети още
Празнични игри с Пуфи
30 декември 2017

Здравейте, Приятели, нашия Пуфи Мечо днес на 30.12 ще ви посреща от 16,30-19,30ч и утре 31.01. от 12,00 до 14,00часа. в Sofia Ring Mall,ет.2, .

прочети още

Децата обичат плюшени играчки и много от тях дори заспиват с плюшения си любимец...

прочети още

Магазин-Работилница Puffy Land е създадена да внесе нещо повече в играта, емоциите, въображението и ежедневието на децата. За нас е изключително важно чувството на обич, разбиране и подкрепа в децата да расте.

прочети още