Плюшени играчки
Плюшени играчки

Плюшената играчка има много по-дълга история отколкото предполагаме. Според източници, още в Древен Египет са имали подобни играчки, само че не са ги давали на децата, а са ги използвали в церемониите за техните богове, много от които са били животни. През следващите векове, хората позабравили за пълнените животинки, а на децата се давали парцалени кукли, които както знаем са кукли, пълнени с ненужни парцали.

Първата компания, която направила първата плюшена играчка, дори нямала за цел да създава такава. Компанията се занимавала с производство на игленици във формата на слончета, които били толкова меки, че децата започнали да си играят с тях. За няколко години продажбите им скочили неколкократно и те започнали да произвеждат и кученца, котки и прасенца. Така, през 1880 година плюшените играчки станали факт.

От какво е била направена първата плюшена играчка?

 

Първите плюшени играчки били изработвани от плюш, плат и изкуствена кожа. Вътрешността не била толкова мека, колкото днешния пух - слагали се дървесна вата (пресовани дървени частици), бобчета или слама. Във някои са се слагали и железни пръчки, които да държат плюшената играчка изправена или в определена форма.

Днес вътрешността на плюшените играчки е от по-меки материали, като нашите са с мек пух. Нашата концепция в Puffyland.BG е всяко дете само да си създаде пухкав приятел, така можете сами да докоснете мекия пух преди да напълните избраната играчка. Освен това можете да го облечете с дрешки, направени специално за него, да му дадете име и рождена дата и да му добавите глас.

 

ВАЖНО! Специалните намаления и цените в он-лайн магазинът ни, не винаги може да ги намерите във физическият ни магазин!

Подреди по