Плюшени играчки - почистване и поддържане

21 март 2019
Плюшени играчки - почистване и поддържане

Мечета, зайци, еднорози, лъвове, тигри, панди, кучета и други пухкави приятели както и всички хора имат нужда от тоалет.“

Да почистваме плюшените играчки е важно и гарантирано не е трудно.

 

Задачата изисква мъничко време и съблюдаване на няколко правила – нищо повече.

Съществуват различни начини и трикове, подходящи за целта, които Пуфи ще разкрие в настоящата статия. Надяваме се, че ще е полезно и интересно.

 

Плюшените играчки несъмнено са незаменими приятели за по-малките деца.

"Нима повечето от нас, не си спомнят с умиление за своята първа плюшена играчка - верен другар в игрите и първия приятел, който изслува вимателно."

Дечицата прекарват голяма част от ежедневието си, носейки под ръка любимия си Плюшен другар.

 

Често играчките не остават само у дома – децата ги взимат със себе си, когато излизат или отиват на детска градина. Играят с тях, показват ги на приятелите си, спят с тях и дори понякога се случва да ги хранят (особено при момиченцата). В резултат Плюшките трудно остават чисти за дълго.

 

Защо е важна чистотата на играчките?

 

Това е въпрос, с който всеки родител трябва да се запознае. Често поради забързаното ежедневие се стараем да изпълним максимално бързо домакинските си задължения.

Работещите жени трудно намират време за старателно почистване на дома, какво остава за поддръжката на плюшените играчки. Обаче НЕ бива да подценяваме рисковете, на които са изложени децата.

Трябва да се отбележи, че от чистотата на плюшките се влияе и  тяхното здраве. Играчките се намират в непрекъснат допир с кожата (лицата и ръцете) на малчуганите.

Децата често ги допират до устата и нослето си – действие, което увеличава опасността от вредни бактерии. Не бива да забравяме и праха, който се наслоява по играчките с времето. Добрата поддръжка е наложителна, особено що се отнася до страдащите от астматични или дихателни проблеми.

 

Колко често е необходимо да перем играчките?

 

Добре е играчките да се перат поне веднъж месечно. Тяхната чистота е също толкова важна, колкото поддръжката на спалното бельо и кърпите на детето.

 

Често задавани въпроси

 

Един от най-често задаваните въпроси е: „Може ли играчката да се пере в пералня?“.

 

Отговорът му се крие на етикета на съответната Плюшка.

 

Ако указание все пак липсва, е препоръчително играчката да се изпере на ръка, тъй като грубият натиск, предизвикан от пералната машина, може да я измени – скъса, забоядиса, да я направи по-малко мека на допир. Освен това е важно да се спомене, че не се препоръчва сушенето в сушилня.

 

Полезни трикове

 

По форумите в онлайн пространството родителите умуват как да процедират с поддръжката на музикалните, пеещи и говорещи играчки.

 

Ако е възможно Музикалното устройство и Рекордерът за запис на Глас се изваждат от играчката, така плюшената играчка може лесно и безпроблемно да се изпере.

 

Ако обаче те са зашити, е добре да се заложи на по-нетрадиционни методи – почистете внимателно плата отвън с леко навлажнена гъба или поставете играчката в найлонов плик и с помощта на прахосмукачка отстранете праха.

 

По този начин фините замърсявания ще се отделят от повърхността на плюшката, без да има риск музикалното устройство да се повреди.

 

Освен това НЕ перете играчката с прекалено агресивни в ароматно отношение прахове. Те могат да подействат раздразнително на детския организъм. Заложете на лекия мирис и умереното количество.

 

Ролята на играчката

 

Играчките, макар и привидно не толкова значими, играят важна роля в редица аспекти от съзряването и възпитанието на децата. Чрез плюшките малката личност на първо място се учи на грижа,  отговорност, съчувствие и добрина.

 

Под формата на различни игри от страна на родителя и с помощта на играчката детето възприема по-лесно етичен и добронамерен поведенчески модел, изгражда стойностни ценности, развива емпатия и се научава да общува искрено.

В лицето на меките плюшки малчуганите намират сигурност. Съвсем не е случайно, че повечето дечица спят с играчки. Пухчовците умеят вълшебно да стимулират спокойствието, сигурността и по-лесното заспиване. Те просто подаряват прегръдки.

 

Плюшените играчки са верен спътник във всяка нова и непозната среда и спомагат за по-лесната адаптация на детето.

Безспорно трябва да обграждаме децата с непрестанна грижа, но не бива да забравяме да се погрижим и за техните играчки – приятели и закрилници!

 

 

Плюшени играчки - почистване, пране и поддържане

 

 

Пуфи съветва за финал: "Почиствайте плюшените приятели всеки месец"

Ако и вие ще ходите скоро на сватба и търсите оригинален и готин подарък, ние от Puffy Land ще ви дадем предложения.

прочети още

Искате да накарате някого да се почувства специален? Ще разкрием защо именно плюшената играчка е един от най-подходящите подаръци както за деца, така и за възрастни.

прочети още

Ето че и тази година празникът на любовта, грижата и споделеното щастие – Свети Валентин наближава.

прочети още

Искате Вашето дете да се забавлява, докато твори? Работилница за плюшени играчки Puffy Land е ...

прочети още

Здравейте,Приятели,знаете ли,че днес освен първия ден от есента е и Денят на дъвката.  На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ....

прочети още

В поредицата Научи повече с Пуфи сме Ви приготвили няколко идеи как да развием въображението на децата и защо е важно изкуството!

прочети още
Гответе с децата
10 август 2018

Здравейте приятели, Днес ще ви разкажем затова колко е важно да готвим и да се храним заедно с нашите деца и как...

прочети още

Здравейте приятели! Очаквайте нашите полезни съвети и статии за децата всяка седмица в поредицата научи с Пуфи !

прочети още

Ние от Puffy Land, с гордост споделяме, че сме ексклузивни представители на една от най-големите фирми, производители на играчки и по-конкретно на специалния вид плюшени играчки - „ Направи си сам  плюшена играчка“. Изборът ни да се спрем точно на този доставчик беше именно факта, че притежават повече от 10 годишен опит като лидер в световната индустрия на играчки, както и качеството, и разнообразието на предлаганите от тях продукти, това за нас е една от най-важните точки в бизнеса, който представяме.

прочети още

В Puffy Land плюшените играчки оживяват, благодарение на изпълнената с много любов и вяра в чудеса церемония за късмет и пожелание на децата. То се предава от душата на детето до душата на играчката чрез ....

прочети още

Всеки подарък сам по себе си е щастие, но когато е персонализиран е много по-ценен и по-значим. Персонализирайте вашия подарък и направете повода незабравим! Запишете вашето гласово послание, чрез нашето специално устройство за записване на гласови съобщения. Чрез това устройство вашият подарък ще е още по-специален. Подходящ е за ...

прочети още

Имало едно време една приказно пухкава страна - царството на плюшените играчки, наречена Puffy land. Вместо сняг, там валял чуден пух, от който израствали пухкави животинки: мечета, зайчета, дракони, еднорози и много други. Всеки малчуган можел да се сдобие с плюшено приятелче, като му дари име, глас и красива дрешка, и всичко това...

прочети още

Защо да празнувате при нас?!? Ако търсите много по-вълнуващо, творческо и различно детско парти за Рожден ден, Имен ден или друг специален повод, то заповядайте в Puffy Land.

прочети още
Празнични игри с Пуфи
30 декември 2017

Здравейте, Приятели, нашия Пуфи Мечо днес на 30.12 ще ви посреща от 16,30-19,30ч и утре 31.01. от 12,00 до 14,00часа. в Sofia Ring Mall,ет.2, .

прочети още

Децата обичат плюшени играчки и много от тях дори заспиват с плюшения си любимец...

прочети още

Магазин-Работилница Puffy Land е създадена да внесе нещо повече в играта, емоциите, въображението и ежедневието на децата. За нас е изключително важно чувството на обич, разбиране и подкрепа в децата да расте.

прочети още